sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Pennut 2 viikkoa

Tänään tulee siis 2 viikkoa täyteen pentujen syntymästä, niin se aika rientää! Ihanaa aikaa, kun pikkuiset tuntuvat vaan kasvavan silmissä ja ovat kylläisiä ja tyytyväisiä ja Misty-mamma hoitelee kaiken hyvin ja huolella. Kasvattajan ei tässä kohtaa vielä tarvitse kauheasti vaivaa nähdä, kunhan vähän siivoilee laatikkoa, vaihtelee alustoja ja kantaa rouvakoiralle ruokaa että maidontulo jatkuu, ja etupäässä siis ihailee pentuja ja Mistyn toimivaa ruoka-ja puhtaanapitopalvelua.  No, kiinteään ruokaan siirryttäessä pääsee sitten kasvattajakin taas ihan kunnolla pentulandian siivoamisen makuun, nautitaan siis vielä niin kauan kun vielä voidaan :D.

Veikkailin että vähintään 2 pentua ylittää yhden kilon rajapyykin 2 vkoa täyttäessään, ja oikeassahan olin. Flora & Fonzie menivät yli, toiset jäivät vielä alle ja "pikkupojat" Fredi ja Finn tulevat samaa tahtia toisessa päässä. Näyttää siltä, että pennut kasvavat kaikki nyt suht tasaista tahtia, grammamääräinen painonlisäys on hyvin tasainen, mutta isoimpien pentujen silloin alussa saama pienenpieni kaula muihin säilyy tällä menolla ainakin siihen asti kunnes aletaan ahmia kiinteää ruokaa, ja mitä sitten tapahtuu, jää vielä nähtäväksi :) .

Silmät siis aukesivat, ja pennut liikkuvat jo hyvin määrätietoisesti heti suoraan maitobaariin kunhan se suvaitsee paikalle saapua. Ylimääräinen pyöriminen ja piipitys on jäänyt pois, paljonhan se varmaan helpottaa kun näkee mihin se mamma baarinsa parkkeeraa. Tänään videoin puolipökerryksessä ruuan jäljiltä olevia pentuja, ja onnistuin taltioimaan Floran ensimmäiset kurkisteluyritykset laatikon laidan yli. Taustalta kuuluvat äänet ovat lähtöisin Kerttu-mummelista joka muiden ollessa ulkona tykkää haistella pentuhuoneen hajuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti