sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Pennut 1 vkoa

Korillinen koiranpentuja. Kassi jäi laatikon siivouksen väistötilana liian pieneksi, sienikori käyttöön siis... Ensi viikolla sekin on varmasti jo liian pieni. 

On se kummallista miten aika kuluu, Mistyn ja Jimin pikkuiset ovat jo viikon ikäisiä pikkumarsuja. Kauheastihan tässä ensimmäisen viikon aika ei ole uusia asioita vielä opittu tai eteen tullut, korkeintaan etuilua maitobaarin jonossa tai noita kummallisia väistötiloja kun kasvattaja vaihtaa alusia ja siivoa kotilaatikkoa. Mutta lähinnä syödään ja nukutaan, vuorokauden ympäri. 

Tyylinäyte nukkumismuodostelmista

Tänään oli aika tehdä tilinpäätös kuutosten viikon kasvuvauhdista. Ja tosi hyvältähän se näyttää, kaikki ovat lihoneet syntymästään yli 200g vaikka pari ensimmäistä päivää ei Mistyltä vielä ihan kunnolla maitoa tullutkaan. Isoimmat punkerot,  Flora ja Fonzie jopa yli 300g. Kun nyt verrataan vaikka pariin edelliseen pentueeseen, joiden starteissa sattui vähän tavallista enemmän hämminkiä, voidaan todeta että F-pennuista joka ikinen iikka painaa rutkasti enemmän edeltäjiään tässä vaiheessa. Onkin ihanaa (tässä vaiheessa koputan päätäni ja kaikkia muita saatavilla olevia puupintoja) että laatikossa syö ja nukkaua tuhistaa ihan "tavallinen" pullea ja tyytyväinen pentue. Ihan kivoja ja isoja koiriahan kaikista edellämainituista kasvoi, mutta se stressi ja huoli ei hevillä unohdu! 

Pullukka puntarissa. Taitaa mennä mitta-astiakin pian vaihtoon, Fonzie juuri ja juuri vielä mahtuu...

Taas oli vrk:n aikana makoisaa maitoa ryystetty niin että painot olivat nousseet 31-55g. Kuvio näyttää pysyvän nyt aika samana päivästä toiseen, kaksi isointa ahmattia on saanut vedettyä vähän yli-vähän vajaan 100g kaulan seuraaviin. Pikkupojat Fredi ja Finn kasvavat ihan omaa hyvää vauhtiaan, Flynn ja Felicia sijoittuvat sitten 10-20g päähän heistä. Ehkä tämän ihan jokapäiväisen painojen vahtaamisen voi jo pian lopettaa! 


Kauhea nälkä jo olisi, mutta Misty on sitä mieltä että puhtaus on puoli ruokaa, ja lapset saavat odotella maitoannostaan niin kauan että mamma hoitaa hygienian.




Saatiinhan se perhe rivissä ja ruodussa ja sovussa syömään







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti